top of page

Avslut och framtid med Tom Tärnström

Tjena, hur står det till nu när säsongen är över?

Hej! Jo men det känns ok. Alltid tråkigt när säsongen tar slut och såklart tråkigt att vi inte lyckades ta steget upp. Men samtidigt har vi haft förmånen att spela en bra bit in i april vilket är få lag förunnat.


För en annan känns det alltid tomt oavsett hur det har gått men gissar på att du kommer ha fullt upp nu?

Ja nu blir det verkligen högtryck för mig i min roll speciellt eftersom vi som sagt spelat så pass länge. De allra flesta lag i den här ligan har startat sina lagbyggen sedan en tid tillbaka och vi har valt att avvakta det mesta med tanke på att vi inte vetat 100% vilken serie vi skulle spela i. Nu är det full fart och fokus med både analys av nuvarande säsong, planering inför nästa, scouting och väldigt mycket samtal och förhandlingar med spelare/agenter. Men det är verkligen en superkul tid och vi har en klar analys av vad vi behöver göra för att ta nästa steg kommande säsong.


Hur skulle du vilja sammanfatta denna lite turbulenta säsong som trots lite klagomål är en av Väsbys bästa?

Det har varit lite för mycket upp och ned. Topparna har varit de absolut högsta jag sett under mina år samtidigt som vi tyvärr lite för ofta blev ganska intetsägande i vår prestation. Jag tycker att vi som lag verkligen hittade något bra lagom till slutspelet men känslan är att det vi hittade då hade behövt komma lite tidigare under säsongen för att räcka hela vägen. Det tar tid att som lag våga lite på varandra fullt ut och känna sig bekväm i alla situationer både vad gäller relationer spelarna emellan men också spelmässigt. Men som jag nämnde ovan har vi en klar analys varför vi inte fick igång processen tidigare och vad vi behöver skruva på för att göra det bättre till nästa säsong. Men jag tar med mig många fina minnen från säsongen - det som sticker ut mest är stämningen i Vilunda under slutspelet (fullständigt magiskt) och det faktum att vi hade så mkt fans med oss på bortaplan. Det känns som att den här säsongen gett oss mycket utanför isen och vi har bra saker att bygga vidare på även där.


Hur har samarbetet med brödernas varit?

Det har funkat jättebra och den här första säsongen har mycket gått åt till att hitta en gemensam väg framåt vilket jag tycker vi verkligen har gjort - vi har ännu större planer för det här projektet och kommer fortsätta växla upp.


Hur står det till på tränarfronten?

På tränarfronten har Jesper Kemi, André Smulter och Alexander Hamberg gjort ett jättebra jobb och vår ambition är att fortsätta med dessa tre i sina respektive roller även nästa säsong.


Vilka skulle du vilja peka ut som topp 3 spelare i Väsby denna säsong och vilka spelare skulle du helst vilja behålla och vilka är drömvärvningarna inför nästa säsong?

Det är frågor som jag nog passar på att ge svar på i detta nu. Arbetet med att inventera truppen är i full gång och innan vi kommunicerat något utåt vill jag inte kommentera i dessa sammanhang heller.


Kanske lite tidigt men kan vi supportrar kanske få nån liten hint om lite rykten?

Som sagt, jag vill inte gå in för mycket på det arbetet som just precis inletts men vi har ett par förläningar och två stycken nyförvärv som vi inte gått ut med än. Nyförvärven är två spännande yngre förmågor från en klubb i närområdet som jag tror kan blomma ut i vår miljö.


SÃ¥ hur ser sommarplanerna ut?

För laget är ambitionen att fysträningen drar igång i mitten av maj och att vi kör tillsammans under sju veckor för att sedan ta ledigt hela juli. Uppstart blir troligtvis andra veckan i augusti. För mig personligen kommer jag under hela vår/sommar fortsätta jobba stenhårt för att Vilda Väsby 24/25 ska bli den starkaste upplagan under mina år - det är min klara ambition!


Vi från wildhogs vill tacka för en kanon säsong med många klackbiljetter och hoppas samarbetet kan fortsätta, hur ser du på wildhogs och vad anser du att vi kan göra bättre nästa säsong?

Tack själva! Jag tycker det har varit en lyckad uppstart av supporterföreningen, helt klart. Det vore kul att få igång ett riktigt starkt bortafölje även under grundserien, framförallt till matcherna här runt där det inte är särskilt långt avståndsmässigt. Det tror jag skulle göra föreningen än mer attraktiv utifrån när man märker att Väsby betyder så pass mycket för folk, att det är en klubb som engagerar. I Stockholm finns ju oss undantaget absolut ingen supporterkultur på denna nivå så det är öppet mål att ta det till en ny nivå. Det har varit superkul att i år se så många nya ansikten i klacken/hallen och framförallt många yngre som tagit sitt lokala lag till sitt hjärta, det är riktigt häftigt att se och något vi måste bygga vidare på. Men summa summarum har det varit ett grymt stöd och jag har haft gåshud många gånger under säsongen när Vilunda kokar - det är unikt i denna region och något som verkligen känns i Väsbyhjärtat.

Jag vill passa på att tacka alla er som varit på plats, hejat och gapat er hesa för vårt älskade hockeylag - Det är NI som är Väsby Hockey!


Foto: Väsby Hockey


/Vid pennan: Mikael Härmä


P.s

Vi från wildhogs vill tacka alla runtomkring hockeyn samt våra supportar för en kanon säsong!

Glöm ej att bli medlem nästa säsong!


Samarbetspartners där du får 20% på maten som medlem:




400 visningar0 kommentarer
bottom of page